Followers

Wednesday, March 24

perubahan itu suatu keperitan

bismillahirrahmanirrahim..

agak lama juga ana dah tak update blog ana ni. al-maklum la.. orang yang dah bekerja la katakan... nak buat macam mana.. tapi kita perlu ingat, tugas kita dalam menjalankan dakwah mesti diteruskan tak kira apa jua yang kita hadapi. ana teringat kata2 HASSAN AL-BANNA....

"Islam pasti akan bangun & daurah Islam pasti tertegak di muka bumi ini, bila dan di mana bukanlah persoalannya, tetapi adakah kita tergolong dalam golongan yang menyumbang kepada kebangkitan Islam itulah yang perlu ditanya..."

kata-kata inilah yang ana selalu semaikan dalam diri. kita cuba sedaya upaya untuk sebarkan dakwah walau dengan apa cara sekalipun. untuk post kali ini, takde la panjang sangat ana nak coretkan.. lagipun sekadar nak memberi peringatan untuk semua termasuk diri ana ni...

semua orang pasti akan menjalani satu proses perubahan dalam hidup. tak kirala, benda tu ambil masa yang lama atau berubah dalam keadaan yang drastik ke.. yang penting perubahan itu pasti akan berlaku.. sama la juga macam ana. ana melalui proses perubahan dalam hidup yang ana sendiri pun tak tahu macam mana nak cakap...

beginilah... biarlah ana coretkan disini.. moga2 kita akan dapat ambil pelajaran dan iktibar dari peristiwa yang berlaku pada diri ana ni... cerita nya macam ni..

satu hari tu, ana ada chat dengan sahabat ana la kat facebook... dia tulis kat wall ana, "hahahahahaha :p" then, ana reply la balik.. "pahal tetiba gelak ni?" after that, die reply yang ana ni da lain... means ana ni da berubah... sama juga dengan sahabat ana yang lain.. diorang kata ana da bukan macam yang diorang kenal masa kat sekolah dulu..

oklah, maybe ana yang salah dalam hal ni.. ana tak sepatutnya balas dengan cara macam tu. mungkin bagi sesetengah orang, benda tu bunyinya kasar skit. bagi pihak ana sendiri, ana nak mintak maaf la sangat2 pada sesiapa yang pernah rasa tersinggung dengan perbuatan atau percakapan ana.. mungkin ana ni jenis yang mulut lepas skit.. atau bahasa kasar nyer.. "mulut longkang"

ana mintak maaf sangat pada sesiapa yang berkenaan.. kalau ada sesiapa yang pernah tersinggung dengan sikap ana, tolong inform ana. sebab ana betul2 nak tahu dengan siapa yang ana ada buat salah.. bukan apa, ana ni jenis yang tak suka nak buat salah dengan manusia sebab kalau buat salah dengan manusia ni, payah sikit nak mintak maaf. maksud ana, takut tak sempat atau tak jumpa lagi ke.. mana la tau..

so, mulai sekarang ana akan cuba sedaya upaya ana untuk berubah dan nak mintak juga doa semua untuk perubahan ini...

"ALLAH TIDAK AKAN MENGUBAH SESUATU KAUM ITU SELAGI MEREKA TIDAK MENGUBAH DIRI MEREKA SENDIRI"

wallahu a'lam..

2 comments:

Aizat Zulkarnain said...

Aizat Zulkarnain :P ahahahah !March 19 at 12:12am ·

Nazrin Syafiq pahal tetiba gelak nih???
March 19 at 12:14am

Aizat Zulkarnain saje jea . salah ? tape ah . dapat 10A terus sombong . :(
March 19 at 12:15am ·

Nazrin Syafiq ak eleh.... canni ko jat. ckp ak sombong.. gua elok2 nih.. lu bikin wa panas r bro.. wa pantang r ni klu member gua ckp wa smbg.. hahaha..
March 19 at 12:16am

Aizat Zulkarnain alamak lu . kasar lak bahase lu ngan gua skrg nih enn . tape ah , kawan dah buat kite camni . nak buat camne . . . . . . . . . . . . . . . :((
March 19 at 12:18am ·

Nazrin Syafiq ala2.... mrajuk lak dia ni.. nak abg pujuk ke... huahuahua.. lek ar jat.. kata member..
March 19 at 12:19am

Aizat Zulkarnain alaa . ko pandai enn , mane layak aku kawan dgn ko nih . :((
March 19 at 12:19am ·

Nazrin Syafiq alahai.. mamat sorg ni.. tacing2 plak dier.. weyh.. sowi r klu gurau kasar2.. x tau la plak ko ni kuat tacing.. kih3.. jgn marah.. nanti cpt tua.. hahaha
March 19 at 12:24am

ko maksudkan ni ? aku save bende ni tau tak . bukti ko da tak suke kwn dgn aku lg . :((

epit said...

kepada aizat zulkarnain, ak betul2 mintak maaf kat ko. maybe emosi ak waktu tu x stabil sbb masalah peribadi n ak rasa x yah la nak citer apa masalah tu. ak mintak ampun sgt2 dari ko. ak xde niat pun nak sakit atau singgung perasaan ko. mungkin cara ak reply tu x patut ak buat. 4 ur info, sejak dr ari tu, ak rasa x sedap hati n mcm x sng duduk sbb pikir pasal benda tu. plz... aizat ak mintak ampun dr ujung rambut smpi ujung kaki pasal benda tu. ak xnak tali persahabtan kita putus atau renggang sbb benda nih. ak nyesal sgt ckp camtu kat ko. walaupun kita da kwn x la lama sgt, tp ak da anggap kita ni da mcm kwn lama.. harap ko ampun kan dosa ak pada ko. ak tau manusia ni blh forgive but can't forget..... T_T

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...