Followers

Thursday, June 14

Ber-video pulak!!

bismillahirrahmanirrahim..

Pagi rabu lepas sebelum aku pegi kerja, aku dikejutkan dengan satu panggilan telefon. Rupa-rupanya Ust Hasanul Basri (Principal Mahallah Abu Bak'r) yang call.. Cuak gak tetiba Ust call. "Aku tak bayar saman lagi ke.." haha

Ust Hasan : Assalamualaikum. Enta dah bangun ke..?

Aku : Dah bangun la ust. Pukul 9.30 dah ni. haha. Kenapa call, ustaz?

Ust Hasan : Macam ni. Malam esok (Khamis) akan ada mahallah briefing. So, ana rasa nak mintak tolong enta buatkan satu slide show ke, video ke, apa2 je la... untuk perkenalkan MRC kepada student2 baru ni..

Aku : Video?? Hmm.. Panjang ke ustaz? Nak bila?

Ust Hasan : Tak panjang. Dalam 5 minit je.. Enta letak la gambar2 program MRC. Dengan gambar Cambodia sekali. Ustaz nak pagi esok. Boleh?

Aku : InsyaAllah Ustaz. *dengan penuh blur..

Ust Hasan : Mintak tolong ya Nazrin. Ok terima kasih. Assalamualaikum...

_________________________________________________________________________________

Tu dia baq hang. Buat video nah.. Aku dah la keje pagi sampai malam hari tu. Kalau nak buat pong, masa aku rehat je la. Tu pun aku rehat 2 jam je. Dah la buat video. Bukannya reti sangat pon. Aku bawak laptop sekali masa keje, time rehat aku pulun buat. Tu pun tak siap lagi. Nak pikir idea lagi. Pergh!!

At last, aku cuba la buat sedaya upaya. Dengan masa yang amat terhad, aku berjaya jugak siapkan. Video ni amat simple. Mungkin membosankan. Sorry la adik2 junior ku yang menonton. Kalau korang still interested nak join MRC lepas tengok video tu, aku memang respek korang. HAHAHA. Memang pure punya MRC.


notakaki : Erk.. Kenapalah aku tak reti2 lagi nak buat video? Bila la nak berguru ni.. haish...

6 comments:

roziana rahim said...

meh berguru dgn aku meh~ haha

Nazrin Syafiq said...

bila boleh daftar ye cikgu??

adanesz said...

ok peeeee... tahniah.... cian nyeee..

Nazrin Syafiq said...

hmmm.. tp siyes aku kene bertapa dgn rozi tuk blaja buat video.. hahaha

roziana rahim said...

baiklah~ skrng kita bole pikir soal byaran~ :P

Nazrin Syafiq said...

amboi~~ belum pape da fikir pasal bayaran.. advance!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...