Followers

Tuesday, June 1

talian hayat buat Palestin

bismillahirrahmanirrahim..

memulakan bicara dengan hiba di hati apabila terkenang nasib saudara seagama yang berada jauh di mata tapi dekat di hati... apakah dosa mereka dan apakah dosa umat kami.. oh Palestin.. bumi mu sentiasa berdarah dengan aliran darah panas para syuhada..

yang latest sekarang ni, ada sekumpulan saudara kita dari serata dunia yang mengimpikan syahid telah bergerak menuju ke Palestin bagi menghulurkan bantuan kemanusiaan bersaudara. sekumpulan 7 (kalau x silap ana) saudara kita di Malaysia ni yang turut menyertai gerombolan tersebut.walau bagaimanapun, kafir laknatullah Yahudi Israel telah menghalang perjalanan para sukarelawan ini. setakat ini, dari laporan yang dapat kita dengar, sekurang-kurangnya 2 telah syahid menemui Allah...

oleh itu, marilah wahai sahabat dan saudara ku sekalian, marilah menadah tangan bermunajat ke hadrat Allah untuk memohon pertolongan bagi membantu saudara kita yang berhati Umar al-Khattab ni..

"Wahai Allah tuhan kami, turunkanlah ke atas mereka kemarahan dan kesakitan dariMu yang tidak mampu ditolak oleh kaum yang berdosa. Ya Allah, bantulah muslimin dan pejuang Islam dalam petempurannya dengan Yahudi, Ya Allah bantulah kami untuk mengalahkan mereka di mana-mana sahaja, Ya Allah tunjukkanlah kepada mereka keajaiban kuasaMu, Wahai Tuhan kami, sesungguhnya kami menjadikan-Mu sebagai pendinding (kepada musuh2) kami, dan kami berlindung dengan-Mu daripada kejahatan mereka.Wahai Tuhan kami, wahai Tuhan yang menurunkan al-Kitab (al-Quran), dan wahai yang menjalankan awan, dan wahai yang menghancurkan tentera al-Ahzab, hancurkanlah Yahudi perampas dan penjajah dan bantulah kami ke atas mereka dan goyankanlah mereka.Wahai Tuhan kami, binasakanlah kesempurnaan mereka, dan pecah-belahkanlah jemaah/kesatuan mereka, dan gagapkanlah perkataan mereka (melalutkan kereka), pecah belahkanlah hati-hati mereka, goyahkanlah pendirian mereka, dan hantarkanlah anjing ke atas mereka dari anjing-anjing suruhanMu, wahai Tuhan Yang Maha Gagah Perkasa, wahai Tuhan Yang Maha Berani, wahai Tuhan Yang Maha Berdendam"

wallahu a'alam..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...