Followers

Tuesday, February 1

Millennium Games Carnival (MEGA) 2011

bismillahirrahmanirrahim..

pada minggu lepas, bermula 25 januari 2011 sehingga 29 januari 2011 telah berlangsung satu program MRC iaitu Millennium Games Carnival (MEGA) 2011 bertempat di CFS IIUM Petaling Jaya dan Nilai. program ini bertujuan untuk menerapkan semangat kesukanan dalam kalangan pelajar CFS dan persaingan sihat dalam bidang sukan.

untuk program kali ini, ana diberi tanggungjawab sebagai committee for transport and sponsor. mencari sponsor rupanya agak susah kerana kita kena contact company2 yang besar untuk minta sponsor. ada sekali tu rasa macam tengah "mengemis" pulak. tapi, tu semua pengalaman..

ok. back to the program. antara games yang dipertandingkan untuk kategori brothers and sisters ialah badminton, futsal, explorace, telematch, gubahan millennium, video games dan paintball. overall, semuanya berjalan dengan lancar, ALHAMDULILLAH... kemuncak program ialah pada 29 januari di mana majlis penutup dan penyampaian hadiah berlangsung. pada hari kemuncak, ana ditugaskan untuk telematch, yang terdiri daripada mini games. antaranya ialah crush the melon, tarik upih, slip out (ala2 whipout! gak la..) dan war games.

dan ana ada sediakan gambar2 yang diambil sepanjang program berlangsung. maaf la kalau gambar tak berapa nak lawa..


salah sorang programme coordinator, bro azhar


pertandingan futsal buat di CFS Nilai.. ni first time sampai kat CFS Nilai.. lawa gak..


futsal berlangsung dr pukul 5.30 smp ke 10.30 mlm..


opening ceremony di CFS PJ

bro mazlan sedang briefing kepada peserta telematch

boling kelapa..




tarik upih.. macam syok plak tengok diorang main..

ni antara mini games dalam Slip Out!!
lari dalam guni..

pusing kon 10 kali..
and most of them pening kepala giler2 lepas tu.. hihi..

bawak air atas kepala sambil jalan zigzag..

kak fiqah, salah sorang programme coordinator..



gubahan millennium.. lawa x??



prize giving ceremony.. buat waktu malam..


barisan committee di padang..



tembak jangan tak tembak.. paintball



muslimah penegak agama..
sanggup menggalas senjata.. hihi


ana wakilkan je..

para committee lepas geram nak main tarik tali.. haha


pesta tiup belon..

diharapkan program ini meninggalkan kenangan yang manis bercampur pahit sikit2 (hahah...) kepada semua yang terlibat.. moga Allah memberkati segala usaha kita..

wallahu a'alam...

2 comments:

Anonymous said...

enta perform la nazrin!!!
keep it up bro...

fathanah said...

boling 'kepala' ek??ahaha~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...