Followers

Friday, October 28

Syukur & Kecewa

bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah. Allah masih lagi memberi peluang untuk ana meraih taubat dariNya dan mudah-mudahan segala apa yang dikurniakan dapat ana manfaatkan dengan sebaiknya.

Tayyib.

Dalam kesibukan menjadi volunteer untuk Pesta Sukan IPTIM 2011 ni, pihak CFS IIUM telah mengeluarkan keputusan exam untuk Semester 1, 2011/2012. Ana tak sempat nak bagi review sikit pasal exam ni sebab akhir2 sem hari tu sibuk dengan program MATRA dan sekarang pula IPTIM.

oklah. Exam hari tu SANGAT lah susah. Tak tahu la nak cakap apa. Mungkin ana tak study elok2 kot. Takpelah. Ana deserve dengan apa jua keputusan yang bakal diterima. And today, selepas penat menekan button F5 bersama ibnu hajar, maka dapatlah keputusan yang tak seberapa tu.



Mula2 tu, agak kecewa juga sebab terlepas dari sasaran walaupun orang lain kata, "ok la tu. aku lagi teruk dari ko..." Entahlah. Reason untuk tu ana je yang tahu kenapa ana macam agak kecewa. Anyway, ana jenis yang tak sorok keputusan... so, ni la result ana.

UNDERSTANDING ISLAM : A
COMPUTER 1 : B
PHYSICS 2 : B+
CHEMISTRY 2 : A-
GPA : 3.533
CGPA : 3.677

T.T xpela.. mungkin ada hikmahnya ana diberikan result sedemikian rupa. Ini tanda ana kena kerja keras lagi untuk semester mendatang.. Ya Allah, berikanlah semangat untuk ku terima ketentuanMu ini..

wallahu a'alam...

5 comments:

Anonymous said...

Belajarlah untuk bersyukur. :)

Farhana Fakhira said...

okay lah tuu wehh .haih .ye la.org selalu dpt tinggi kan .dpt rendah sket dah sedih .hahha .okay la ni dohhh

nazrin syafiq said...

anon, insyaAllah ana akan terus belajar untuk menerima dan bersyukur..

feyna, entahlah. mungkin aku terlalu expect yg tinggi kot.. tu yg down tu..

nur amirah said...

3.6~ ALHAMDULILLAH !
3.6~ TAHNIAH !

nikmat yang Allah beri...
ujian yang Allah beri...
semuanya ada hikmah disebaliknya...
redha dan teruskan berjuang..lillahita'ala...;)

nazrin syafiq said...

alhamdulillah.. thanx. tu lah, redha jelah dgn apa yg DIA bg.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...