Followers

Friday, November 4

Fav songs in my life. o.0

bismillahirrahmanirrahim..

ok. sekarang ni ana memang takde kerja lain nak buat. asyik dok mengadap lappy je memanjang. pejadahnya?? tapi adalah juga ana belajar something new macam belajar photoshop.. (thanks to youtube and blogs.. ), belajar nak buat video, etc.. YES! i'm kinda newbie at those stuffs. and now, ana nak kongsi sikit dengan anda semua my favourite songs in my life.

Actually kalau nak listkan memang tak cukup satu post je, but i'll try to pick the best ones. genre yang ana paling suka ialah .... NASYID!! LoVe IT. boleh dikatakan semua team nasyid kat malaysia and antarabangsa ana minat. =) second, ada jugaklah lagu2 yang ana minat macam dari GLEE, lagu2 melayu ni.., indie songs, etc.. ok. ana listkan ikut timeline la senang. lagu favourite sejak dari kecil sampai dah besar panjang ni..

waktu tadika. ana tercari2 lagu ni sejak ana GRADUATE dari Tadika Al-Ikhwan sebab bermula dari situlah ana minat lagu2 nasyid ni.. lagunya ialah TEMAN SEJATI by BROTHERS..





Teman Sejati by BROTHERS

amacam?? syahdu tak. tangkap leleh kowt dengar lagu ni. nak2 time nak berpisah dengan member sekolah. T.T

waktu darjah 6. time nak GRADUATE dari SK Selayang Jaya. pergh!! ada dua lagu favourite. time tu, 2 lagu ni memang famous sangat2 la. orang kata, kalau tak hafal lagu ni memang noob habis la.. haha





Damai Yang Hilang by NowSeeHeart

and one more is..





Nur Kasih by INTEAM

Waktu Form 1 - 3. time ni ana dah cuba berjinak2 dengan genre lagu yang pelik2 macam lagu barat, timur tengah, lagu melayu, etc.. so, nasyid tu macam dah kurang dengar sikit angkara lagu2 pelik ni.





Biarlah Rahsia by Dato' Siti Nurhaliza





Temperature by Sean Paul





You're Beautiful by James Blunt

so, banyak sangat lagu yang pelik2 ni masuk kepala ni. Jadi, bengong sikit dah. haha

waktu Form 4 - 5. haa time ni dah kembali era kegemilangan nasyid dalam kepala ana. sebab ana jadi ahli BADAR, so dapatlah dengar semua koleksi nasyid yang member ada termasuklah yang ada dalam PC kat surau tu. haha. my fav ialah





Menanti di Barzakh by Far East





Last Breath by Hafiz Hamidun

masa ni jugaklah ana mengenali artis nasyid yang lain. kalau sebelum ni hanya kenal INTEAM, BROTHERS, RAIHAN, UNIC, RABBANI.. so, lepas berada di ASiS, ana kenal FAR EAST, HAFIZ HAMIDUN (lepas keluar dari UNIC).. banyak lagi la..

waktu di CFS IIUM. ni tak payah nak cerita panjang sangatlah. bersepah2 lagu nasyid. dan team nasyid yang ana tak pernah dengar pun nama diorang keluar berkumandang di keliling CFS bila ada event ke apa ke. PERGH!! syukur sungguh dapat masuk CFS. antara fav ana bila masuk sini (tak termasuk lagu CFSIIUM ye..) ialah:





Muhasabah Cinta by EdCoustic

dan masa ni lah (actually sebelum masuk CFS lagi) ana berjinak2 dengan lagu2 dari penyanyi antarabangsa MAHER ZAIN. seriously sedap lagu2 dia. boleh katakan semua lagu dia menjadi fav ana. :THUMBSUP: Dan juga masa ini jugak lah lagu2 dari musical drama, GLEE selalu dimainkan..





Defying Gravity (you've to watch this on YouTube)

maka, itulah antara melodi dan irama2 lagu yang pernah menjadi kegemaran ana dari kecil sampai sekarang. =)

p/s: andainya dapat tarannum kita jadikan 'fav songs'?? hmm..

wallahu a'alam..

7 comments:

aRinarRe said...

Teman Sejati dengan Damai Yang Hilang are the best lah! :D rasanya semua orang grew up dgn dua lagu ni Haha

nazrin syafiq said...

true3.. =)

Muhammad Rashdan bin Roslan said...

banyak lagu kegemaran kita yg sama... =)

nazrin syafiq said...

yeke?? yang mana satu tu..??

Muhammad Rashdan bin Roslan said...

mcm lagu teman sejati, damai yg hilang, nur kasih, biarlah rahsia, ngan yg paling tak bley blah, last breath.. haha... skang aku tau dah sape yg bertanggungjawab pasang lagu tu petang2 kt sekolah dulu... =)

nazrin syafiq said...

haha.. akhirnya ko tahu jugak.. =)

roziana rahim said...

ok...ko lyn glee rpenye..haha~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...