Followers

Monday, November 28

Trip to Kuantan

bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah, kita sudah masuk ke fasa yang baru. Fasa di mana kita sebagai muslim dan hamba Allah wajar membuat anjakan dan perubahan ke arah diri dan hidup yang lebih baik. InsyaAllah. Tayyib. Kali ni ana nak kongsi sedikit dengan anda tentang family trip ana ke Kuantan dan beberapa tempat lain di Pahang.

Actually, ana dah lama tak jejak Pahang ni (abaikan Genting Highlands..). So, tergerak pula family ana ni nak ke Pahang memandangkan ana pun akan ke sana untuk sambung degree nanti. InsyaAllah. So, dalam melawat2 tu ada beberapa tempat yang ana rasa menarik untuk dilawati. Ni first time pergi bandar Kuantan. Tempatnya tak sesesak bandar Melaka dan Penang. Jalan kat sini pun ok.


Ana dan adik di tepi Sungai Kuantan.

Di Pantai Cherating. Suka batu2 kat sini.

Di Telok Chempedak. Pantai kat sini lagi lawa dari Cherating.

Ni Jeti Shahbandar. Kat sini ada River Cruise.
Pemandangan sungai waktu malam sangat lawa. ^.^

errr....

Ana n family bersedia nak naik Cruise ni. =)

Pemandangan Masjid Sultan Ahmad 1 @ Masjid Negeri dari Cruise.

On the way nak balik, singgah UIA Kuantan jap.
InsyaAllah, kat sini ana akan sambung degree nanti.


Ternampak lak signboard Bukit Tinggi. Apalagi, menyinggah la jap.
View kat sini sangat lawa. Rasa macam kat oversea lak.. haha







Tapi kat Bukit Tinggi ni tak semua tempat ana pergi, macam Botanical Garden and Japanese Village sebab hari dah nak petang. Dapat kat sini pun jadilah kan. =) And one more thing, tempat ni sepadan dengan nama Bukit Tinggi sebab tempat ni MEMAAANG tinggi kat atas bukit nun. Dari simpang masuk tu tak tahu berapa kilometer naik bukit ni. Hebat ciptaan Allah kan?? Anyway, nice vacation dengan family before sambung kerja balik..

wallahu a'alam..

3 comments:

fathanah said...

tipu!!kuantan sgt jammed n drivers sgt kurang ajar :P

Nazrin Syafiq said...

yeke kak ain?? kalau nak banding melaka n penang, kuantan xdelah sesak mana pun..

Anonymous said...

obviously like your web site however you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts.
Many of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I'll definitely come back again.

Feel free to visit my blog post; blog.giallozafferano.it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...