Followers

Sunday, September 9

My Belated-birthday Present by Jazmi

bismillahirrahmanirrahim..

Post kali ni memang aku dedicate khas untuk Ahmad Jazmi (Facebook) & (Blog).

Birthday aku jatuh pada hari Rabu lepas, iaitu 5 September hari tu. So, tak banyak la wish yang aku dapat since aku takde la femes mana kan.. *rendah diri*

Al-kisah..

Pada malam 9 September (hari ni la), bila aku balik dari makan kat luar dengan rumet aku, tetibe compartmet-mate aku cakap :

Helmi : Weh, sapa punya buku ni, 'Akhirnya Ku Temui Cinta-Mu'??
Aku : *sambil memandang buku tu* Sapa punya tu Helmi?? Nak pinjam.. Dah lama kot aku mengidam buku tu,
Helmi : *sambil memanggil tuan punya buku tu* Tadi aku nampak Jazmi pegang buku tu.. Dia punya kot..
Aku : Jazmi punya? Datang sini tak bagitau pun..*cis*
Helmi : Jap2, aku call dia..



Lepas habis dia call, then dia cakap

Helmi : Jaz nak bagi buku tu kat ko..

Bertambah musykil la aku. Kenapa pulak Jazmi nak bagi buku tu kat aku? Macam tau2 je aku mengidam nak baca buku tu. Dah merata aku mencari buku tu. Pastu, aku pun call la Jazmi. nak clarify benda ni. At last, bila dia suruh aku buka buku tu dulu, aku nampak la benda ni...


Pergh!! Terharu bai~~ Dah lama gila aku cari buku ni. Aku tak tau kenapa, tapi memang aku cari la buku ni. Sedih gembira aku bila dapat buku tu. Katanya lagi, dia tau aku dah lama cari buku tu. Tu yang dia bagi buku tu. Terima kasih banyak2 la Jazmi.. Aku sayang ko!! =))

notakaki : Ni la yang kita panggil, Sahabat Hingga Ke Syurga..

6 comments:

adanesz said...

bertuahlaaaa... satu kampus lak tuh,,

Norsafinah Mohd Tumiran said...

Happy belated birthday :)

Nazrin Syafiq said...

ala.. satu kampus pun bukannya sama mahallah pon, zaidan.. tu pun susah giler nak jumpa..

safinah, thank you.. =)

jimie1402 said...

Kau buat jugak!
Aku memain je td.
Hoho~
=)

Nazrin Syafiq said...

buat ape jaz??

jimie1402 said...

Tulis psl hadiah aku kat blog kau ni lah. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...