Followers

Saturday, March 17

Menanti Solehah by Aiman

bismillahirrahmanirrahim..

Aku nak share sikit lagu yang agak lama tapi aku baru dengar, thanks la kepada Kak Rozi sebab secara tak sengaja aku terdengar lagu yg dipasang time aurah awareness campaign (A2C) kat UIA beberapa hari lepas.

Actually, balik je dari A2C hari tu, aku duk tercari2 la lagu apa yang sedap sangat telinga aku dengar tu. So, aku text la kak rozi ni. Dah setelah hampir semalaman menunggu jawapan, barulah aku dapat jawapan pagi esoknya. DAMN!!

~~takpela. dia bizi kot. Dia kan pelajar AED yang cemerlang kat UIA ni.hihi.~~

Dah tahu lagu tu, aku cari la kat 4shared.com segala bagai tuk download lagu. Then, teringin lak nak masuk dalam blog mahallah (since aku admin blog MAHALLAH ABU BAK'R yang amat komited kan~~ haha). Cari punya cari. Alhamdulillah dapat. So, jemputlah datang ke blog mahallah tu. =)

~~efforts habis la buat benda tu~~

Aku dapat rasa yang rumet aku pun naik muak dengar lagu ni dari malam tadi. Sebab aku pasang dan ulang kuat2 kat bilik.. hahaha.. (note: tgh taip entry ni pun aku tengah pasang lagu ni..)

Lagu ni boleh aku kategorikan sebagai irama padang pasir + pop + nasyid = BEST! ok tak equation aku?? =) Enjoy the vidclip below.







Tak perlu ada dirimu
Andainya menambah luka
Tak perlu kau tabur dendammu
Mencipta sengketa lara

Kau noda cinta yang setia
Cinta yang membara
Apa kau terlupa
Kau bakar resah yang ku bendung
Sabar yang ku rindu
Jenuh ku bertahan

Jangan berhenti jangan terhenti
Mencari teduh cinta sejati
Aku peduli aku simpati ranjauanmu

Aku menanti ayuh solehah
Yang indah budi sederhana
Aku doa engkau pun jua bahagia

Yang lalu biarkan berlalu
Tak mungkin tercantum lagi
Redhala ketentuan ini
Tak usah diamuk resah

Lihatlah sang mentari
Menyuluh luas bumi
Cahayanya menerangi
Begitu hidup ini
Sinarnya kan menanti…

Notakaki : Next week ada 2 quiz, hantar 2 assignment, 2 kerja MRC, tapi badan aku ada satu. Ya Allah, bantulah aku~~

2 comments:

roziana rahim said...

Ok...baru terjah blog kau...wooo~ untunglah nama aku masuk blog kau...hahaha...untunglah student Aed cmerlang... ~

Nazrin Syafiq said...

untungla kan~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...