Followers

Wednesday, October 31

Tittew Ta Shukeww Taw!!

bismillahirrahmanirrahim..

First sekali, aku tak tau la golongan2 yang suka cakap macam ni datang dari mana. Mungkin depa ni advance sangat bila belajar abjad2 Roman. Atau mungkin depa ni belajar huruf 'W' je kot..

Aku mula detect keberadaan bahasa yang dikategorikan sebagai bahasa 'Titew' ni bila aku mula-mula buat Facebook dulu waktu lepas SPM. Masa tu aku anggap depa ni nak manja2 je. But then, bila benda ni dah digunakan secara meluas, aku pon macam...


Annoying kan..? Kalau dia cakap bahasa ni orang lain dan aku paham, TARAK MASALAH beb.. Tapi kalau dah sampai tahap macam ni...


Damn!! Cakap bahasa elok2 kan ok. Kalau taknak tulis panjang pun, tulis short form pun boleh la kan. Takde la menggagau aku nak cari translation nya. Kan3..? Takdelah Dewan Bahasa Pustaka nak buat kempen sayang BM segala bagai tu.. So, sayangilah bahasa yang elok... =)

notakaki : Aku tak tau la macam mana depa boleh tukar kan huruf 'K' kepada 'T'..? #musykil..

4 comments:

Ammelia Yusoff said...

kawan-kawan panggil ni bahasa rempit hahahaha

Nazrin Syafiq said...

wah.. bahasa rempit pulak..

Anonymous said...

alowwww... biaw law diowrangg nak ejaw ejaw macam tuewww... hahhaha. sajeww jew diowrangg nawk gewwdiks gewdiks..

*post yang menarik.sumpah rosak bahasa ibunda ku

Nazrin Syafiq said...

hahha.. mmg nampak gedik sgt la kan bila pakai bahasa tu.. haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...