Followers

Tuesday, April 17

MAB Futsal Carnival

bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah. Last program MRCMAB akhirnya berakhir. Biar aku story sikit kat korang pasal program ni. EHEM2...

Program : MAB Futsal Carnival
Team : 20 team
Mula : 9.00 am
Habis : 5.45 pm
Tempat : CFS IIUM


haha~~

Best tak story aku? ;p

OK. Untuk program kali ni, aku jadi Head of Catering Buraeu. Dan org bawahan aku ialah aku sendiri. Maknanya, aku sorang la. lolz. Cuma kali ni, aku rasa excited giler nak buat keje sebab first time dapat head Catering. Selalunya kalau ngan catering ni takat2 perabih makanan, takpun jd chef jemputan. *tersedak*

time ni tengah menggedik2 calling ngan caterer nak suruh hantar makanan awal. =)

Untuk program ni aku kene bagi makan 150 org. Termasuk komiti adalah dalam 160 perut2 yg perlu diisi. Aku diberi amount of money yg tertentu. *amount adalah rahsia* So, bagi aku amount agak sikit gak la. Lepas istikharah *part ni aku tipu* jap, then aku decide untuk tempah makanan yg agak grand2 gitu. Bagi aku grand la given that amount of money yang agak sikit..

Breakfast : Sandwich special and teh o'
Dinner : Chicken chop
VIP : Chicken chop, spagetti, cream caramel, air teh dan air mineral
VIPnya, Principal, dan kami sendiri. =)



Lunch xde sebab aku rasa macam tak perlu kot. So, sapa2 nak makan tengahari, kene la depa pergi ke cafe2 yg berdekatan. =)

Overall, futsal carnival ni memang best giler. Kenangan jadi Catering ni pun best. Ada sekali tu, aku keluar dengan sorang MRC lain nak pi beli kordial nak buat air. Kitorng pun pi la JayaOne kat Seksyen 17 PJ ni. Sampai kat sana dengan pakaian komiti yg sama, kami pun mencari la kordial. Tibe2 :

Aunty : Excuse me! Ni expiry date bile ye?? *sambil tunjuk kat kami botol sos tomato*
kami : =.=' (tanpa berkata apa2 dan kami saling berpandangan)
Aunty : Ops. Sorry..
Then, kami pun belah dari situ. Cis! Ingat kami pekerja Cold Storage ke?? Tau la kami pakai baju yg sama. Takpe. Kami akan ingat muka aunty tu.. haha

Part yang paling best bila ada je program ialah peluang untuk para komiti membantai lauk pauk VIP yg tak berusik tu. Biasa VIP tak datang pun bila program2 camni. Maka, rezeki Allah itu berpihak pada kami.. =)


Anyway, memang best program terakhir kami ni. Kenangan yg amat indah.

notakaki : Kalau program biasa, kami buat baju. Tapi kali ni kami buat topi. Style wa cakap lu. =)

2 comments:

roziana rahim said...

first of all... awat kau nmpak kurus???... ouh mybe sbb program futsal... haha~~ untunglah catering... mmg mcm skit je budget korng...dpt chicken chop je kan~~~~~

Nazrin Syafiq said...

aku memang kurus.. nak buat cane.. haha.. dpt chicken chop satu set, ngan breakfast sandwich tnc.. haha... kira ok la. bajet tak byk pong... program kecik2 boleh la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...